Met namedrops als Soundgarden en Alice in Chains zit je al gauw goed bij ons. Gooi er ook nog eens wat stonerelementen doorheen en je hebt zeker onze aandacht. Dus, introducing: Rockford uit Klundert. Een nieuwe band vernoemd naar de Amerikaanse geboortestad van zanger/gitarist Niels Schmitz, getekend bij Grunge Pop Records, en sinds gisteren uit met debuutsingle Shade. En die single gaat tevens gepaard met een videoclip, bij ons verkoren tot Video van de Week en hieronder te zien!

Rockford is ondanks pas een eerste single echter al enkele jaren geen onbekende in het Nederlandse livecircuit. Al sinds 2019 deed het drietal namelijk aardig wat shows, onder andere als support voor King Hiss, Black Burned Blimp en Windup Space. Het is duidelijk dat de heren van 2020 een topjaar wilden maken, met op dat moment een steeds dikker wordende agenda. Maar helaas, het mocht niet baten. Toch zat stilzitten er niet bij, want Rockford tekende bij Grunge Pop Records en dook Studio 195 in Wernhout in, samen met diens eigenaar Patrick Delabie.

Debuutalbum Broken Records
Het resultaat is een opkomende debuutplaat genaamd Broken Records, die later dit jaar uitkomt. Als opwarmer is hier dan meteen een heerlijke binnenkomer met Shade. Een performance video afgewisseld met beelden van een eenzame straatartiest, en muzikaal gezien eigenlijk gewoon een beest van een track. Hoor bijvoorbeeld die heerlijke groove in de bridge of het pakkende refrein. Heerlijk solide stoner grunge gebracht met een goed gevoel voor songwriting en met als extra troef de warme, loepzuivere vocalen van Niels Schmitz. Kortom, een erg fijne kraker om je vrijmibo mee te beginnen, check die Video van de Week hier:

Shade is afkomstig van het opkomende debuutalbum Broken Records dat wordt uitgebracht via Grunge Pop Records. De single is tevens te streamen via Spotify. Blijf op de hoogte van de band en opkomende shows via Facebook en InstagramDeel dit artikel