REFORMIST, foto Rik Sparreboom

Dit is nog eens een fijne ontdekking! Dat REFORMIST nog niet meteen bekend voorkomt is niet zo gek, want deze Eindhovense metalcoreband heeft vandaag pas hun allereerste muziek uitgebracht. Eerste single The Warning wordt meteen vergezeld van een fraaie videoclip en al even fraai muzikaal werk. Want voor een nieuwe band klinkt de sound van het vijftal al behoorlijk geslepen, bruut en vettig. En ondanks dat de track en opkomende EP REFORM, REBUILD al in 2018 opgenomen werd (de videoclip in 2019), is het tekstueel  erg relevant, gezien de wereldwijde gevolgen van corona bovenop de klimaatcrisis. Check nu de Video van de Week hieronder.

”The world as we know it is about to change”, zo klinkt het in het refrein. De videoclip toont ons een journalist die de voortekenen ziet van een grote klimaatramp, met alle apocalyptische gevolgen van dien. Aldus de band over het concept: ”Uit pure wanhoop probeert hij de mensen om zich heen te waarschuwen, maar overal overheerst onwetendheid en onverschilligheid. Het doet de mensen niets en hun emotie is verdwenen, zoals bij een gemaskerd persoon.” Om die reden zijn de bandleden ook gemaskerd in de video, spelend op een grimmig industrieterrein. Het trekt daarmee toevallig ook paralellen met hoe een deel van de mensheid reageert op de huidige coronapandemie.

Muzikaal is de track ook verreweg van mis. Moderne metal die midtempo voortdendert, met een flink pak brute riffs, melodie en beenharde grooves die doen denken aan Meshuggah, Whitechapel en Periphery. Ook zijn er clean vocals die voor de verandering niet het refrein inkleuren maar juist in een atmosferische passage zijn verwerkt. The Warning is afkomstig van de opkomende EP REFORM, REBUILD en zal voortborduren op het apocalyptische thema van de single. Voor nu bekijk je die te gekke videoclip gemaakt door Strangerfilms hier:

The Warning is tevens te streamen via onder andere Spotify hieronder. Verder blijf je op de hoogte van de band via hun website, Facebook en InstagramDeel dit artikel