íPendejo! @ Helldorado 2022, foto Paul Verhagen

Wat gebeurt er als je een Spaans blaasorkest met een stapel stonerrockplaten zou vergiftigen? Zoiets als ¡Pendejo! mogelijk. Stoner metal gebaseerd in Nederland, gezongen in het Spaans en en bedwelmend als een malle. Na een cover EP vorig jaar is het dan ook hoog tijd voor nieuwe muziek. En die komt er! Want 2023 brengt de band Volcán uit, gevolgd door een reeks shows op Paaspop, Randrock, Aquamaria en vele andere grote festivals. En daarvan zie en hoor je vandaag een eerste voorproefje middels Hasta El Final, verkozen tot Video van de Week. 

En dat is me er een! Je zou bijna niet denken dat het om een stoner metalband gaat. Een bluesy, filmische track die zo onder een misdaadfilm of juist een Spaanse soap opera zou passen. Die vergelijking is niet eens zo gek, als we de beschrijving van de track voor ons krijgen. Aldus ¡Pendejo!: ”Juanito heeft van de doktoren gehoord dat hij doodgaat. En met nog drie maanden te leven, doet hij nu eindelijk het juiste. Hij heeft het uitgemaakt met de vrouw die hem al jaren grondig de keel uithing, heeft zijn huis en gitaar verkocht, en leeft er als een varken op los. Hij vertelt dat hij morgen een corrupte politicus gaat omleggen en als hem nog tijd rest, dan neemt hij ook nog een tweede te grazen. Juanito heeft niks te verliezen, niemand kan hem nog wat maken. En hij neemt zich voor te feesten tot het einde, hasta el final.” Zodoende de synopsis, ga er maar gauw voor zitten en check hier die fraaie video, geschoten te Argentinië:

Hasta El Final is tevens op Spotify te streamen, en afkomstig van de plaat Volcán die in maart 2023 uitkomt. Blijf op de hoogte van de band en opkomende shows via Facebook en Instagram.Deel dit artikel