Eindelijk, een nieuwe single van Paceshifters! Het is alweer meer dan drie jaar geleden dat Waiting to Derail van het Overijsselse trio uitkwam, een puike post-grunge/altrock plaat die de band door heel Europa (en daarbuiten) bracht. Van Pinkpop, Zwarte Cross, Reeperbahn, SXSW tot support bij Deep Purple, Wolfmother en noem het maar op! Zelfs tijdens de coronasituatie bleek de band onvermoeibaar met een reeks akoestische shows op Nederlandse campings. En nu, met een nieuw label, management, boeker en een nieuwe sound op zak presenteren ze vandaag hun nieuwe single/videoclip voor de track Hurdles. Goed voer dus voor Video van de Week! Check hem als eerste hier.

De productie doet al meteen een belletje rinkelen. Het is namelijk geen toeval dat de soepele gitaarsound doet denken aan steengoede laatste plaat van Wallace Vanborn, want het nieuwe album wordt geproduceerd door Ian Clement. Hurdles is dan ook een opzwepende, melodieuze track geworden met een haast euforisch meezingrefrein dat het vast goed zal doen live. De video toont ons het trio op een hardloopbaan, met hordes op de route. Het lijkt bijna metaforisch voor het echte leven, zoals Seb Dokman dat bezingt in het refrein: ‘There’s always hurdles to overcome, I save you some’. Welkom terug heren! Hopelijk rennen en springen jullie gauw weer over het livecircuit:

Hurdles is tevens te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van Paceshifters en het nieuwe album via o.a. Facebook en InstagramDeel dit artikel