Off The Cross slaat terug! De metalcore band uit Antwerpen bracht in 2017 -amper een jaar na hun oprichting- het positief ontvangen debuut Divided Kingdom uit, dat al grote lagen potentie bevatte. Die plaat liet een gepolijste sound horen die net iets extra’s bezat wat je in de meeste metalcore niet hoort. Na lang wachten is de tijd daar voor een opvolger: Enjoy It While It Lasts is de nieuwe langspeler die op 29 april verschijnt, en daarvan mogen we The Dance als eerste single en Video van de Week verwelkomen. Bekijk hem hier! 

Hoewel debuut Divided Kingdom op verrassende wijze al een eigen gezicht liet horen, is daar met The Dance nog een schepje bovenop gedaan. De heren hebben duidelijk hun fantasie de vrije loop gelaten, gezien progrockelementen in de vorm van symfonische synthpartijen en opzwepende riffs niet geschuwd worden. Dit afgemaakt door een fijne productie gedaan in diverse studio’s in Nederland en België, met een mix door Joost van den Broek (Epica, Powerwolf). Het visuele aspect is ook niet mis, daar de track gaat over het robotisch meedraaien in de maatschappij en de stigma’s rondom mentale gezondheid. We zien personen machinewerk verrichten, een koppel doelloos staren voor de tv en een dokter gretig geld in ontvangst nemen. ”And still we dance to the beat of society, move to the rhythm of this failed humanity” , aldus het refrein gezongen door Daan Swinnen. Gaat er goed in, die mix van bruutheid en melodie! Bekijk de Video van de Week hier:

The Dance is afkomstig van het album Enjoy It While It Lasts, dat op 29 april uitkomt, en is tevenes te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel