Mind Rays, foto Doc Negro

Op de valreep van het jaar krijgen we nog een pak gemene Gentse punk binnen en dus geven we je nog een venijnige video van de week mee. Mind Rays dus en de video van ‘Pain At Bay’ (geschoten door Doc Negro) is een van de meer minimale in deze rubriek. Eigenlijk zien we de vier mannen vooral ziedend in zwartwit door de oefenruimte beuken. Die is wel met plastic zeilen afgezet, wat het geheel nog een naargeestig Dexter-tintje geeft.

Mind Rays maakt messcherpe, opwindende en noisy garagepunk. Luid, opruiend en in your face gebruld, zoals het hoort en zoals het op hun debuutplaat ‘Nerve Endings’ al zo goed smaakte. Sinds die plaat in 2017 is het Vlaamse viertal niet meer weg te denken uit de garagepunkscene in de Lage Landen. In 2019 stonden de mannen ook aardig op onze radar met een pak vervaarlijk smeulende tracks/video’s in opmaat naar de alleszins verschroeiende tweede langspeler ‘Course of Action’.

Het is even wat rustiger geweest, maar we hopen ‘met Pain At Bay’ op een vergelijkbaar traject. Dat ziet er vooralsnog zo uit: Dit is de eerste single van de EP ‘Mere Visitors’, die Mind Rays in 2024 uit gaat brengen. De EP bevat zes tracks die de Gentenaren met producer Bert Vliegen (Teen Creeps) hebben opgenomen. Meer Mind Rays op komst dus en dat is goed nieuws. Nadat we net afscheid hebben genomen van Charlie & The Lesbians in Rotown, is het sowieso bemoedigend om nog eens een punkband geleid door zo’n (mania)kale frontman te zien.

Zien? Zien ja, want Mind Rays doet in januari twee NL shows met Modder:
11/01 – Modder + Mind Rays | VERA Groningen
12/01 – Rotten Tooth Sludge: Modder / Mind Rays / Voidclaw | ACU UtrechtDeel dit artikel