Tim Vanhamel strikes back! Jawel, met zijn band Millionaire is hij helemaal terug, twee jaar na de plaat Sciencing. En hoe! Nieuwe single Cornucopia is het slepende voorproefje van het nieuwe, album APPLZ ≠ APPLZ dat in maart 2020 uitkomt. Een cryptische beschrijving bereikt het NMTH-kamp dan ook eerst, aldus Tim Vanhamel: ”Time’s up, time’s down, time’s right in time #fillvoidshopeatworkconsumeplanet Cornucopia=track1 Millionaire APPLZ ≠ APPLZ out March 2020.” Maar nadere inspectie van de hallucinante video, vandaag bij ons in de Nederlandse première, lijkt die aanvankelijk eigenaardige boodschap een hoop te verduidelijken. 

Het nummer Cornucopia zelf is namelijk een groovy stamper zoals die enkel uit de koker van Tim Vanhamel kan komen. De basis ligt misschien in indierock, maar haast new-waveachtige keyboards, drums en psychedelische gitaarsolo’s die van veraf lijken te komen geven Millionaire steevast een eigen gezicht. In het refrein krijgt een passend, meeslepend gitaarloopje de overhand, die de luisteraar op pakkende wijze meevoert. Maar de grootste hoofdrol is nog wel voor de video zelf weggelegd. Een op het eerste gezicht perfecte ronde appel wordt getoond, maar aan de keerzijde is er een flinke hap uitgenomen. Gepaard met visuals van het McDonalds-logo, stapels eurobriefjes en overvolle steden grijpt het terug naar die eerdere aanvankelijk cryptische boodschap. Massaconsumptie en kapitalisme is wat onze leegte kan vullen, ten koste van het feit dat we stukje bij beetje Moeder Aarde verorberen en de appel niets minder dan een oneetbaar klokkenhuis wordt. Oftewel: #fillvoidshopeatworkconsumeplanet

Een uitermate heerlijk voorproefje dus, en daarom ook terecht gebombardeerd tot Video van de Week! Vanhamel gaat ook op tour in maart, samen met dezelfde groep muzikanten die hem bij Sciencing vergezelden. Waaronder ook in de Mezz Breda en De Helling in Utrecht. Tickets zijn vanaf 4 november te koop, bekijk hier alvast de data:

Maart 21 Alter Schlachthof – Eupen
Maart 25 Cactus – Brugge
Maart 28 Reflektor – Liège
Maart 29 Trix – Antwerpen
Maart 31 Depot – Leuven
April 03 De Kreun – Kortrijk
April 04 Mezz (Ik Zie U Graag Festival) – Breda (NL)
April 11 MOD – Hasselt
April 14 Democrazy/Handelsbeurs – Gent
April 24 De Helling, Utrecht (NL)
April 30 Les Nuits Bota – BrusselDeel dit artikel