“If only 8 people (yes, eight) currently own 50% of all global wealth, it may be time to acknowledge that the system is truly broken.”

Eerder dit jaar namen we het nieuwe werk van killthelogo al onder de loep met de track Riot As One. De groep is een voortzetting van de Belgische hardcoreband .calibre, vernoemd naar hun Killthelogo album uit 2002. Toch komt daar maar mooi een gloednieuwe plaat uit voort, die binnenkort uitkomt, maar eerst nog vergezeld wordt van een erg gave videoclip. The Warehouse Moguls is een keiharde aanklacht tegen de zakkenvullende CEO’s die tijdens corona alleen maar rijker zijn geworden, een track die dan ook met recht verkoren is tot Video van de Week. Bekijk hem hieronder. 

De heren van killthelogo pakten het anders aan dit keer. Ze postten foto’s van ‘the warehouse moguls’ op hun sociale kanalen, inclusief hun totale financiële waarde plus een korte omschrijving van hoe ze dat vermogen vergaard hebben. Met als afsluitend oordeel: ‘The sort of people that give philanthropy a sickly, foul aftertaste. And no one in this chain of command is ever (ever) held accountable.’ Dit standpunt komt ook terug in de videoclip, met de flagrante koppen van o.a. Zuckerberg, Bezos en Gates, figuren die in de pandemie enkel nog meer mogelijkheid zagen rijkdom te vergaren. Dit alles verpakt in een effectieve post-hardcore track die aangenaam rockt. Beluister The Warehouse Moguls hier:

The Warehouse Moguls van killthelogo is tevens te beluisteren via Spotify en verwante streamingplatforms. Blijf op de hoogte van killthelogo en het opkomende album via Facebook en InstagramDeel dit artikel