Als soloartiest is Jan-Bart ‘JB’ Meijers wellicht nog geen grote naam, maar je hoeft maar even te googelen om je te beseffen wat een waslijst aan output hij heeft gemaakt. De multi-instrumentalist werkte samen met rockicoon Barry Hay, schreef met Ilse DeLange een musical, deed collaboraties met Peter Maffay, Beastie Boys en Go Back to the Zoo en sleepte diverse awards in de wacht. Een hele mondvol dus, en dan hebben we nog niet eens genoemd dat hij als 17-jarige zijn muzikale strepen verdiende bij Shine. Anno 2020 dropt hij dan ook zijn nieuwste videoclip Masters/Masses, afkomstig van zijn opkomende derde soloplaat. En deze track laat een zwaarder geluid horen dan we gewend zijn, dus meer dan genoeg reden om de track te verkiezen als Video van de Week. 

En Masters/Masses toont ons hoezeer JB Meijers van vele markten thuis is. Want hoewel origineel opererend in de bluegrass, poprock en country, kenmerkt Masters/Masses zich juist door een hakkende gitaarsound en haast machinale drumritmes die zo op een Marilyn Manson album hadden kunnen staan. De track is geschreven rond het begin van Donald Trump’s presidentschap en is een statement tegen de haatzaaierij van politici, toepasselijk qua timing gezien de aanstaande presidentiële verkiezingen. Aldus JB Meijers zelf: ”Er zijn nu politieke leiders die angst en paniek zaaien en haat. En het verbaast me dat de wereld er maar genoegen mee neemt.” Dit illustreert zich ook in de video, waarin we beelden zien van grootschalige protesten, politiegeweld en narcistische wereldleiders als Kim Jong-un en Trump.

Masters/Masses is tevens te beluisteren op Spotify. Blijf op de hoogte van JB Meijers via zijn website, of volg hem op o.a. Facebook en InstagramDeel dit artikel