Ioana Iorgu

We zitten inmiddels volop in de Popronde, en hoewel we nog wat maanden te gaan hebben, is er al een duo dat met hun snerpende sound en hevige liveshow hoge ogen scoort: het Groningse Ioana Iorgu. We zagen al indrukwekkende shows in Nijmegen en Leiden voorbij komen, maar het is nog maar het topje van de ijsberg, met nog minstens 11 Popronde optredens te gaan. Met de platen Mean Time en Thick Skin scoorde de noiserock/post-punkartieste (live bijgestaan door drummer Ollie) al hoge ogen, maar nu is het een tijd van ijzer smeden als het heet is. IJverig als als Ioana is, is hier alweer een gloednieuwe single! Liar brengt die sound weer een stap verder richting nationale bekendheid, en is met diens intrigerende clip verkozen tot Video van de Week! 

Het is duidelijk dat het plafond nog lang niet is bereikt voor Ioana Iorgu. Want zelfs met twee albums en diverse singles in een korte tijd, is de inspiratie onuitputtend. En dat brengt ons bij Liar, een achtbaanrit van een track die zo meedogenloos erin knalt, om vervolgens in grimmige atmosferische lagen te belandden. De drums geven het nummer een extra krachtige ritmische fundering. Die claustrofobische, intimiderende tonen worden moeiteloos opgevangen door de video, waarin we Ioana zien piekeren in schemerige kamers, afgewisseld door opgejaagde shots van danseres Zaneta Kesik. ‘My heart is aching’, zo wordt er schreeuwend herhaalt. Wat een track zo op deze grijze vrijdag! Check hem als de wiedeweerga hier:

Liar van Ioana Iorgu is vandaag uitgekomen en ook op Spotify te streamen. Ioana Iorgu maakt deel uit van onze Club van 13 NMTH Talents en is gratis te zien tijdens vele Poprondes. Bekijk de bevestigde data via de Popronde website, en blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram.  

 Deel dit artikel