Intero, foto Werner Heinsman

Metalformatie Intero kwam voor het eerst op onze radar met de aangenaam groovende EP Polluted Minds uit 2019, die vervolgens met de track Self-Fulfilling Prophecy toegevoegd aan het Bruut Nationaal Product van die maand. En net als een hoop andere bands, betekende corona ondanks de maatregelen niet een tijd van stil zitten. Sinds 2020 zijn de Nijmegenaren namelijk druk bezig geweest met het schrijven van nieuwe muziek, wat recentelijk al tot de single Nocebo leidde, en nu zijn vervolg vindt in de release van Social Leeches, een ferme, sonische middelvinger tegen het politieke populisme van vandaag en voorzien van een fraaie videoclip. Daarom ook verkozen tot Video van de Week, hieronder te zien.  

Waar Nocebo mikte op plankgas, gaat het viertal bij Social Leeches een paar tandjes trager. Een lekkere midtempo groove dus, gekenmerkt door een sludgey riff en een bulderende ritmesectie. Tekstueel behandelt Social Leeches dan ook een relevant thema. Aldus de band: ”Social Leeches is een aanklacht tegen het populisme dat tegenwoordig hoogtij viert in de politiek. Waar Nocebo ging over hoe angst wordt aangewakkerd door de media, gaat het nieuwe nummer over de populistische politici die hier gretig gebruik van maken voor hun eigen gewin.” De video zelf is geschoten op een desolaat industrieterrein, met fraaie droneshots geschoten door Doorn Eden Films, met personages gespeeld door Martin van Beek en Iris van Kerkhof:

Social Leeches is geproduceerd door Martin van Beek en is tevens te beluisteren via o.a. Spotify en te downloaden via de Intero websiteDeel dit artikel