Get Jealous zet weer sessies! Het garagepunkende trio is niet te stoppen, en weet continu muziek te droppen, zo ook in 2021. Aan creativiteit geen gebrek dus, met eerder dit jaar de toffe EP Worried, die met tracks als Aah of Boy Like You een hele andere kant liet zien. En dan niet te vergeten hun veelal geniale DIY videoclips! In ieder geval, vandaag is het alweer zover. Met Wannabe Skater heeft de band, onder leiding van boegbeeld Otto (gitaar/zang), weer zo’n amusante clip online gezet, met een track die een soort omgekeerde skate anthem lijkt. Geen Skate Addiction, Possessed To Skate of Heaven Is a Halfpipe, waarin de gnarlyness van het skateleven al een zekerheid is, maar juist dromen van een leven op het board, ver verwijderd van de dagelijkse sleur. Goede keuze dus voor Video van de Week! 

Waarom een omgekeerde skate anthem? Omdat het dit keer niet gaat over het doen van de sickste flips of een nostalgische ode aan de lifestyle. Geen skate or die, maar juist dat board in de kelder tegenkomen dat je ooit voor twee tientjes overkocht, om er vervolgens niks meer mee te doen. De hoofdrol is dan ook weggelegd voor Otto, op een dag wakker wordend met het besluit die afgeragde tweedehands plank op te pakken. Wat volgt is een epische odyssee naar het skatepark, die ons langs Metropool Hengelo, Hoog Catharijne, Burgerweeshuis, de Erasmusbrug en zelfs door het water heen brengt. Geen kickflips weliswaar maar fuck, dat is wel commitment! Wanneer het skatepark dan toch bereikt is, komt er een anticlimactisch eind aan die goede voornemens. Gelukkig zijn de Amsterdamse punkrockers Bad Penny er om er toch nog een feestje van te maken (inclusief achtergrondshouts overigens). Ter conclusie: Wannabe Skater is weer een typische, stampende punktrack, inclusief gave video:

Wannabe Skater van Get Jealous is tevens via Spotify te streamen. Blijf op de hoogte van de band en nieuwe releases via Facebook en Instagram.Deel dit artikel