Wat een jaar is het gebleken voor Nederlandse metalcoremaniakken For I Am King. Na het releasen van tweede album I diende zich een flinke tourcyclus aan in 2019, wat al begon met Noorderslag. Dit vervolgde zich niet alleen met Nederlandse festivals als Into the Grave, Paaspop en Jera On Air, maar ook nog eens ver daarbuiten, van een show op Wacken Opn Air tot een tour met From Sorrow To Serenity. Logisch dus dat het leven op de weg dan ook als een soort thuis gaat voelen, wat net voor het jaareinde resulteert in de videoclip ‘Home’, verkozen tot Video van de Week.

De video laat een compilatie zien van ‘life on the road’, met veel biertjes, verscheidene gekkigheden als polonaises en dansjes op straat tot een trip over de Chinese Muur. Van kleine zalen tot grote hoofdpodia laat de video zien hoe hard For I Am King werkt om de livereputatie waar te maken, met wall of death’s, hevige moshpits en synchroon headbangende toechouwers. Zelfs een cameo van Ice-T blijft niet uit. ‘Home’ zelf completeert die visuele weergave in de vorm van een vernuftige melodeath track met een strakke productie, virtuoze melodielijnen en de verwoestende zang van Alma Alizadeh. Ongetwijfeld een mooie afsluiter van 2019:

‘Home’ komt van het album I, uitgebracht op 7 december 2018 en verkrijgbaar via Redfield Records of te beluisteren via Spotify.Deel dit artikel