FFOOSS, foto Dennis Duijnhouwer

Ja, die track van FFOOSS kwam even keihard binnen twee maanden terug. FOMM, dat als betekenis ‘fear of missing money’ heeft, is een representatie van een beproefd recept in een gloednieuw jasje. Want hoewel FFOOSS daarvoor al enkele rouwdouwers van tracks heeft uitgebracht, is FOMM geboren uit een opsluiting in de studio vorige zomer, twee weken lang in de hitte, vlakbij het strand in Katzwijm. Daar schreven Sophia de Geus en Jannes van Kaam vanuit een compleet blanco palet een geheel nieuw album en namen ze een plaat op. En zoals te horen is klinkt die sound hard, ruw maar nog steeds uiterst FFOOSS. Gepaard met een wel erg ludieke nieuwe video, geschoten in Rotterdam, is FOMM dan vandaag de uitverkorene voor onze Video van de Week. En sterker nog, deze is nu als eerste te zien bij ons! 

Drummer Jannes beloofde al dat de video erg bijzonder zou worden, en daar is geen woord van gelogen. We zien hem ordinair uitgedost en zweterig in een lege zaal staan, om hem vervolgens in diverse outfits door Rotterdam te zien zwalken. In de bijrol zien we verder Bart Hoogvliet, bekend van o.a. Smudged, JC Thomaz and the Missing Slipperz en, jawel, het carnavalsduo Bart & Stef en hun Loeiende Orgel, waar de video zijn inspiratie uit haalt. Tevens geschoten door Jorie Slagmolen (overigens ook fotograaf bij ons). Een hilarische video dus, maar qua muziek kom je ook aan je trekken. FOMM snijdt en schuurt zich onverbiddelijk een weg door je gehoorstelsel heen, met uptempo coupletten inclusief die punkstem van Sophia en heavy gitaarlijnen in het refrein. Zelfs wat chaotische piano’s worden niet geschuwd. Maar goed, vier alvast het weekend en check FOMM nu via:

FOMM is tevens te beluisteren via onder andere Spotify, en afkomstig van het opkomende, nog titelloze album. De komende maanden doet de band diverse festivals aan, waaronder Welcome to the Village op 16, 17 en 18 juli en Sniester. Blijf dus op de hoogte van FFOOSS via Facebook en Instagram.    Deel dit artikel