Hebben we net een interview met nieuwkomers PREY achter de rug, die spraken over de grijzige charme van Tilburg, komt er ineens een nieuwe Tilburgse ontdekking op ons pad die eenzelfde grijsheid belichaamt in hun muziek. Wij introduceren Docile Bodies, een nieuwe post-punkband die met eerste single Only This een grimmige, melancholische old school sound weet te creëren, gestoken in een hedendaags jasje. Denk aan oudgedienden als The Chameleons en The Sound meets Ra en Holograms. Tezamen met een sfeervolle videoclip geschoten rondom Tilburg goed voer voor Video van de Week! 

Only This zelf is een stuwende track geworden, waarbij de drumritmes een sleutelrol spelen, bijgestaan door een aangenaam modderige basgitaar. Lange gitaarhalen geven het geheel een spacey, geïsoleerde atmosfeer, afgemaakt door 80’s aandoende post-punkvocalen. De beelden, geschoten door bandleden Sjoerd Aarden en Tadzio van Bel zijn er ook naar, met shots van eenzame wandelingen langs industrie, grauwe flatgebouwen of uitgestrekte natuur. Kortom, een vernuftige post-punktrack voor een grijze winterdag, bekijk en beluister hem hier:

Only This is gemixt door Wessel van den Broek (ook bekend van To Adelaide) en gemastered door Pieter Kloos (The Void Studios). De track is tevens via Spotify te beluisteren. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel