Nog niet bekend met Cloudsurfers? Dat gaat binnen nu en afzienbare tijd even flink veranderen. In amper een jaar sinds hun oprichting heeft dit surfrockende viertal flink wat bandwedstrijden afgevinkt, met meerdere prijzen op zak. Recentelijk nog won Cloudsurfers de Kleine Prijs van Friesland, waarmee ze een deelname aan het Hit the North programma en shows op Eurosonic Noorderslag in het vooruitzicht hebben. Not too shabby, helemaal gezien ze ook nog een debuutalbum getiteld Don’t Know What Hit Me gaan releasen. Sterker nog, alleen maar stevig doorpakken, daar we vandaag de allereerste single Surf the Cloud mogen verwelkomen, uitgeroepen tot video van de Week! 

Met een lekkere mix gedaan door Redmer Kamsma van Magnetic Spacemen is het al meteen, om maar in afgezaagde 90’s boardsporttermen te spreken, cowabunga! en gaan met Surf the Cloud. De rauwe vocalen van Thom Liesting, aanstekelijke melodieën en hectische drums worden vermengd tot een heerlijk garagerock kunstwerkje. Krijg dat refrein maar eens uit je hoofd! De video toont ons de band zelf, verpakt in wetsuits en bewapend met softtopjes om de Nederlandse golven met wisselende resultaten te trotseren. Frontman Thom teleport vooral het hele strand over. Dan weer tussen de duinen, vervolgens in het water en tussen de skateboardende kids in de miniramp. Dat het viertal is geïnspireerd door bands als Thee Oh Sees, Together Pangea en de legendarische Pulp Fiction soundtrack geeft dan ook een goed beeld van wat je kan verwachten. De winter nadert helaas met rasse schreden, maar Surf the Cloud transporteert je even terug naar zwoele zomers uit het verleden. Check hem hier:

Surf the Cloud is afkomstig van het opkomende debuutalbum Don’t Know What Hit Me en is naast Youtube ook te streamen via Spotify. Blijf op de hoogte van Cloudsurfers en nieuwe singles via Facebook en InstagramDeel dit artikel