Beter laat dan nooit, maar het is alweer tijd voor de eerste Video van de Week van het nieuwe jaar! En die eer is aan het Nijmeegse Captain Ortega met hun partypunkende nieuwe single ‘Xibalba’. Het is een nummer dat gaat over rituelen en menselijke opofferingen in Mayaanse koningkrijken. Goed voer dus voor een vrolijke, uptempo meezinger van deze vijfkoppige band, en dan ook nog eens gepaard met een minstens zo leuke video.

De video voor ‘Xibalba’ toont ons een karaokeshow, met onder andere gastrollen voor collega’s No Breakfast Goodbye die hun uiterste best doen mee te blèren met wat op het scherm staat. Dit wordt afgewisseld door reconstructies van eigenaardige Mayaanse rituelen, gepaard met de songtekst die op het beeld verschijnt. Voor die karaoke-atmosfeer is de clip dan ook opgenomen in het Nijmeegse café Roxy’s Karaokebar, en draagt dit totaalplaatje bij aan de partyvibes van de track zelf. Want ‘Xibalba’ is een typische Captain Ortega meezinger, met een pakkend ‘woohooh’-refrein en een lekkere solo.

Bekijk hem hier:

‘Xibalba’ is ook te beluisteren via Spotify. Check ook Captain Ortega’s Facebookpagina en blijf op de hoogte van nieuwe releases.Deel dit artikel