Broken Brass, foto Marc de Fotograaf

Wait, what?! Brass muziek in de aandacht bij Never Mind The Hype? Ja, dus! Het explosieve Broken Brass ramt al jaren door Europa heen – onlangs nog in India – met toeters en bellen en een hoop energie. Nu slaan ze een nieuwe weg in, want ze doen er nóg een tandje bij. In de frontlinie zorgt zanger en trombonist Isaac McCluskey voor een nieuw geluid en input en strikken ze Andres Fouche (o.a. bekend van videoclips voor De Staat en Dope D.O.D.) om een te gekke video te maken. 

Met de slogan ‘Guitars go to 10, horns go to 11’ slaan ze de spijker op de kop. Met de track en video Up In The Galaxy verrast het ensemble met een sound die verfrissend is en laat zien en horen dat muziek in hokjes proppen niet aan de orde is. Laat je niet in een stramien duwen door mensen die vinden dat je met blaasinstrumenten keurig in een orkest moet zitten. Nee, ga met de vrienden op pad en maak dat waar jij en een volle zaal blij van wordt. Bij het bekijken van de video werd een groot deel van de redactie woest enthousiast en kon het niet anders dan dat we ook bij NMTH Broken Brass omarmen.

Up In The Galaxy is het startschot voor het uitbrengen van een nieuwe EP die gepland staat op 23 april aanstaande. Daar zou ook een dikke releaseshow bij horen, maar gezien de maatregelen om het Coronavirus een halt toe te roepen, zal deze show op een nieuwe datum ingepland worden. Houd de socials en de site van Broken Brass daarvoor in de gaten.
Deel dit artikel