Black Monsoon, foto: Ab Al-Tamimi

Black Monsoon ging ons een partij hard vorig jaar! De grungy noiserockers uit Deventer denderden langs menig Popronde podium, deden shows in Duitsland en leverden met Jabberwocky en Losing twee heerlijk rockende singles af. Bestaande uit Jacky Kwast (zang/gitaar), Teun Guichelaar (zang/gitaar) en Marjolijn Dokter (drums/zang) is het drietal alweer aan de vooravond van de eerste langspeler, grotendeels geschreven in de quarantaine. Pantomime komt op 27 november uit en als het zojuist uitgebrachte titelnummer een teken is, dan staat ons een heel dik debuut te wachten. Niet gek dus dat Pantomime is verkoren tot Video van de Week bij NMTH HQ!

In slechts twee minuten laat de band opnieuw horen wat een bak potentie ze beschikken. Denk aan 90’s grunge met een noisy randje in de stijl van Sonic Youth, inclusief een frisse productie anno 2020. De animatievideo is gemaakt door de band zelf, en toont ons de leden als marionetten. Zangeres/gitariste Jacky Kwast: ”We wilden op een creatieve manier omgaan met de nieuwe situatie, dus we hebben onze huiskamers omgebouwd tot videoclip-set en alles zelf opgenomen.” Die diy clip van Pantomime is hier te zien:

Pantomime is afkomstig van het gelijknamige debuutalbum dat op 27 november uitkomt. Blijf op de hoogte van Black Monsoon en de release via Instagram en FacebookDeel dit artikel