Oef, vorige maand kwamen ze al met de b-side Zugabe onze speakers binnenglijden, maar nu is daar het vervolg op die toegift. Want op 25 september presenteren de Nijmeegse psych metal desertrockers van Bismut hun nieuwe plaat Retrocausality. Hiervan is Oscuramento de eerste single en videoclip (Italiaans voor blackout), en het belooft een vernuftige opvolger te worden van het debuut Schwerpunkt uit 2018. Sterker nog, blackout als dit maken we graag vaker mee, zelfs op een zaterdag. Daarom is deze hallucinante audiovisuele trip met recht verkozen tot Video van de Week. Bekijk hem hier: 

De video mixt beelden van hun show op de Sonic Whip livestream met eigenaardige, spacey visuals van de hand van Studio Another Day en artieste Maria Dabrowski. En het blijkt een perfecte samensmelting voor wat de band muzikaal te bieden heeft. Want met Oscuramento heeft weer een verpletterende track van 13 minuten gebouwd, opgenomen in een take, waarbij elk instrument kristalhelder schijnt. Of dat nu die heerlijk memorabele gitaarmelodie is, die groovy baslijnen of de uiterst suave drumritmes. Het powertrio wurmt zich langzaam maar zeker je gehoororganen in totdat je de track niet meer uit je kop krijgt. Retrocausality is vanaf 3 september te pre-orderen op vinyl via Lay Bare Recordings evenals op cd/digital download via Bandcamp.

Oscuramento is afkomstig van het album Retrocausality dat op 25 september verschijnt, gevolgd door een releaseshow op 26 september in Doornroosje. Tevens is de track te beluisteren via Spotify. Blijf op de hoogte van Bismut via Facebook en InstagramDeel dit artikel