Ty Segall First Taste

Dat lees je goed; Ty Segall komt alweer met een nieuw album. Het zou onderhand eerder nieuws zijn als de hyperproductieve garagerocker niet jaarlijks een verse plaat zou uitbrengen. First Taste wordt alweer de elfde langspeler (naast diverse andere projecten en samenwerkingen als Fuzz, White Fence en GØGGS) van de Amerikaan en komt 2 augustus uit via Drag City/V2.

De eerste single (en albumopener) heet dan weer Taste en is een fuzzy rocker, die verpakt is in een grimmige, bloeddorstige video waarin Segall korte metten maakt met vrijwel alle leden van zijn huidige band: The Freedom Band met high school-maatje Mikal Cronin (bas), Charles Moothart (drums) en Emmett Kelly (gitaar). Alleen pianist Ben Boye brengt het er levend vanaf.

Alle reden dus om Taste tot Video vd Week te dopen (meer info daaronder):

Ty Segall Patronaat

Hoewel Segall de video achter het drumstel opent, zou je zeggen dat hij The Freedom Band nog wel even nodig heeft. Dat is wel het plan in ieder geval, want Ty Segall and the Freedom Band heeft dit najaar een aantal bijzondere shows gepland in Los Angeles, New York en ook Europa. We weten tot nu toe van twee bijzondere shows in Patronaat, Haarlem in oktober. Bijzonder, aangezien Segall heeft aangekondigd elke avond naast First Taste ook een ander album uit zijn rijke catalogus integraal te spelen.

Dat pakt voor Haarlem als volgt uit:
– Donderdag 17 okt – Patronaat, Haarlem (First Taste + Melted)
– Vrijdag 18 okt – Patronaat, Haarlem (First Taste + Manipulator)

Er zijn ook combitickets beschikbaar voor beide dagen en… voor een combi met het onvolprezen Klikofest! Dat vindt al op zaterdag 13 juli plaats met onder meer Curtis Harding, Cloud Nothings, King Khan and the Shrines, Crows, Sons Warmduscher en The Blinders.

Meer informatie via:Deel dit artikel