The Silence - Nine Suns, One MorningZe hebben nog nooit buiten Japan opgetreden, maar staan te trappelen om in de voetsporen van landgenoten als MONO en Melt Banana te treden: The Silence. De band heeft er ook de muziek, de catalogus en de ervaring voor. Het in 2014 in Tokyo opgerichte vijftal maakt een moeilijk te vatten, geregeld onnavolgbaar brouwsel van psychedelische, classic en progrock. Vorig jaar bracht Drag City hun tweede LP/CD Hark The Silence uit. Op 11 november verscheen de opvolger Nine Suns, One Morning bij hetzelfde Amerikaanse label. Het artwork vind je hier rechts.

Het openingsnummer Ritual Of The Sun is van een video gezien, die net als eerdere clips van The Silence zeer psychedelisch van aard is. Liefhebbers van vloeistofdia’s komen zeer aan hun trekken. Genieten dus, en je ondertussen afvragen hoeveel waarheid er zit in de ondertitel Worm Hole to the Universe.

Het album Nine Suns, One Morning is via deze link naar de webshop van Drag City te bestellen in diverse fysieke en digitale formaten en het titelnummer vind je helemaal onderaan deze post.
Deel dit artikel