The Muff, foto Hans Digiturf van der Veen

The Muff, foto Hans Digiturf van der Veen

Nu! Een reminder om (ook) ‘in het hier en nu te leven’ kan geen kwaad op zijn tijd natuurlijk. Welnu daarin voorziet The Muff met verve. ‘Now Is The Time’ zingen de vier Amsterdammers (eo) in koor, en ook: ‘Shine!’. Dat laatste doen ze ook volop in de nieuwe video, die net zo klassiek aanvoelt als de heavy rocker die ze ermee lanceren. Now Is The Time is afkomstig van het debuutalbum ‘People Sheople’, die binnenkort uit moet komen. Denk 60ies en 70ies heavy rock met een pot harmonie en een orgel, of zoals The Muff het zelf betitelt: ‘progpunk’.

Live krijg je daar nog een pot ‘humor en een gezonde dosis punkmentaliteit’ bij, zo zagen we eind vorig jaar nog in De Helling. Dat jaar was The Muff ook te bewonderen in de Popronde. Dit jaar staat er alweer een pak nieuwe plannen op stapel, waaronder een In-Edit Documentary Festival afterparty in Pacific Parc, Amsterdam en een gig in Hedon, Zwolle met Switch Bones, Magnetic Spacemen en Rhinorino. Check de data onder de video.

“Het zinnetje ‘now is the time’ sluimerde in het onderbewuste, en volgde als antwoord op iedere gedachte die in m’n hoofd opkwam”, vertelt zanger/toetsenist Reid Steenhuis: “‘Je moet je kamer opruimen…’ ‘Now is the time!’ ‘Je moet die nog bellen…’ ‘Now is the time!’ ‘Je moet je shit voor elkaar hebben…’ ‘Now is the time!’ ‘Je moet leven!’ ‘Now is the fucking time!’”

De clip van Now is the Time is geregisseerd door Kurt Platvoet (winnaar Shortcutz Amsterdam Annual Awards) en geschoten door Carla Navarro (festivaldirecteur van muziekdocumentairefestival In-Edit).

THE MUFF LIVE:
20 mei: Skaggerz + The Muff, In-Edit Documentary Festival afterparty, Pacific Parc, Amsterdam
31 mei: Genital Festival, Sichersreuth (DLD)
30 juni: Hedon, Zwolle met The Muff, Switch Bones, Magnetic Spacemen en Rhinorino
27 juli: Tam Tam, DeurneDeel dit artikel