The Lumes, foto Alicia Breton Ferrer

The Lumes, foto Alicia Breton Ferrer

170710_The_Lumes_Envy_LP_Mockup.inddStapels met promo’s lagen op ons te wachten na de vakantie. We zijn nog altijd aan het spitten, maar een van de releases die er meteen uitsprong, door het artwork (zie hiernaast) en de herkenning van de naam, is de aanstaande EP van The Lumes. De Rotterdamse nihilistische post-punkers blijken een te gekke deal met het Duitse label Crazysane Records te hebben gesloten. En zo komt de EP Envy op 6 oktober uit via het Berlijnse label. Envy is opgenomen en gemixt door Tammo Kersbergen, Floyd Atema en Daan Duurland in de Next to Jaap Studio en bevat met uitsmijter Who Makes Me Try? een heuse Space Siren-cover. Wow. Sowieso al een geweldig nummer, ook al eens door Zea gecoverd, maar wat een onheilspellende en meeslepende meerwaarde geeft The Lumes eraan.

Maar we dreigen af te dwalen voor we goed en wel begonnen zijn. Die EP is duister, stuwend, bij vlagen naargeestig noisy en fascinerend als de vorige EP (Lust uit 2015), maar graaft misschien nog wat dieper. In augustus lieten ze de eerste single Compulsion horen (luister onderaan) en nu biedt het sterk opgebouwde Slow het tweede kijkje in de getroubleerde zielen van Maxime Prins (zang, gitaar), Lennard van der Voort (bas) en Mitchell Quitz (drums). Treffende video erbij ook, gemaakt door Bart Kalkman (die ook ‘Fox’ van The Sweet Release of Death deed). Met een rol voor Daanie van den IJssel van de Rotterdamse post-punk-collega’s Cusack.

De EP wordt 6 oktober gepresenteerd in V11 te Rotterdam en op 4 november doet The Lumes ook de thuisbasis van het nieuwe label aan, en staan ze in Internet Explorer, Berlijn. Meer data onder de verse video.

THE LUMES LIVE:
6-Oct – V11, Rotterdam
7-Oct – Brigant, Arnhem
13-Oct – OCCII, Amsterdam
21-Oct – Vera Downstage, Groningen
25-Oct – Submarine x Grauzone, Den Haag
4-Nov – Internet Explorer, Berlin

Eerder hoorde je al de eerste single Compulsion:Deel dit artikel