The Guru GuruJa ja, we horen al een tijdje dat The Guru Guru een van de meest veelbelovende bands van België is. We moeten ze echter nog live zien (dat gaat komen in 2017!) en we hebben eigenlijk pas twee nummers (van een split met Brutus) en een live EP (luister onderaan) van ze gehoord. Ook daar gaat verandering in komen, want de zelfbenoemde ‘Borderline Rock’ groep heeft een langspeler vastgelegd en die heet PCHEW. Met Wouter Vlaeminck aan de knoppen (bekend van werk voor o.a. Raketkanon, Kapitan Korsakov) is de ziel van The Guru Guru naar verluidt ‘ontleed in tien schizofrene verhalen, gaande van troebel donkergrijs naar verblindend fluo’.

Klinkt goed en minstens zo belangrijk: de eerste single We Had Been Drinkin’ Bad Stuff klinkt nog beter. Denk aan noise, core en math: manische gitaren en een hortend, stotende en doorknallende ritmesectie, aan de furie van METZ, met de gekte van Deerhoof en At The Drive-In. Explosief spul, naar goed Belgisch gebruik (Raketkanon, Drums Are For Parades, It It Anita) en daar kunnen we niet genoeg van hebben. Live kun je dat in januari onder meer aanschouwen op Altersonic, Monsters Of Mariaheide en in ’t Stroomhuis, Eindhoven en ’t Hof in Middelburg. In Groningen (Altersonic) speelt de band een gratis toegankelijke show op vrijdag 13 januari in de ‘Drie Gezusters’ (00:30-01:00) op De Grote Markt. In februari komen ze bovendien terug voor Grasnapolsky (alle data onderaan).

We Had Been Drinkin’ Bad Stuff is volgens de band een goede voorbode van wat je mag verwachten op PCHEW. En zanger Tom Adriaenssens heeft nog wat meer uitleg bij die eerste single:
“Het gevoel dat het moet maar je kan niet en toch moet het maar het kan echt niet… Teveel gedronken hebben en toch op sollicitatiegesprek gaan, “you can do it!!!” De verteller van de strofes sleurt de incapabele katerbakkes naar de sollicitatie maar is zelf ook wat paranoia. Op het einde hoor je de katerbakkes zelf aan het woord. Can I have a glass of water?…”

PCHEW verschijnt op 24 maart 2017 op Rumble Heap Records. Beluister/bekijk de eerste single We Had Been Drinkin’ Bad Stuff:

Shows
12-1 ::: ’t Stroomhuis, Eindhoven (NL)
13-1 ::: Altersonic, Groningen (NL)
21-1 ::: MOM-fest, Mariaheide (NL)
27-1 ::: ’t Hof, Middelburg (NL)
12-2 ::: Grasnapolsky, Radio Kootwijk (NL)
17-3 ::: ’L Entrepot, Aarlen (BE)
01-4 ::: De Kuub, Turnhout (BE)Deel dit artikel