Videoprimeur van de helden van The Guru Guru! De mannen komen weer zo manisch als een malle je huiskamer binnen denderen. ‘Borderline rock’ noemen ze het zelf en als je ze een keer live hebt gezien, op één van de vele Nederlandse festivals die ze al verbaasden, dan weet je hoe toepasselijk dat is. De band giet dwarse rock, noise en math in een psychoblender en denkt daarbij aan METZ, The Mars Volta, Pere Ubu, The Jesus Lizard en Deerhoof. Dan weet je het wel ja: Totale gekte en onnavolgbaarheid to the max.

Dat geldt ook het plaatwerk, hoewel het met de dwaze kop van zanger Tom A. erbij nog een stukje meer over the top heftig en gruwelijk wordt. Gelukkig komt Chramer met een livevideo, van het fijne Rock Herk 2019 festival, en dus kun je je lol, en je kopje psychedelische thee, op. Op 31 januari komt The Guru Guru met hun nieuwe album Point Fingers. De opvolger van het knappe debuut Pchew wordt vandaag gelanceerd met deze eerste single Chramer. Het album werd geproduceerd door Wouter Vlaeminck (onder meer Raketkanon, Kapitan Korsakov), gemixt door David Bottrill (King Crimson, Tool, Coheed and Cambria) en gemasterd door Heba Kadry (Chelsea Wolfe, Deerhunter, Lightning Bolt).

LIVE:
The Guru Guru live onderga je op 5 oktober op Playfestival in Hasselt of bij de try-outs op 11 oktober in De Nest, Sint-Niklaas en 12 oktober in Kapriolen in Olen. En dan zijn er ook voor de lente ook nog twee presentatieshows in het verschiet:
– 3 maart 2020 in De Centrale in Gent
– 9 maart 2020 in Het Depot in Leuven

Chramer, geschoten Live at Rock Herk 2019:Deel dit artikel