Slow CrushShoegaze is helemaal terug van nooit weggeweest en dus is het heerlijk genieten van bands als Nothing, die eigenlijk ook best een beetje klinken als The Smashing Pumpkins in de hoogtijdagen. Daar lusten we in de Lage Landen ook wel pap van en een van de bands die al een tijd broeiende is in die regionen is Slow Crush.

De Vlamingen stonden in 2017 al op ons Roadburn-podium in Cul de Sac en toen waren we al aardig blown away door de ook best post-punky stuwende sound van Slow Crush en het stemgeluid van frontvrouw Isa Holliday. Mede door de ijzersterke single Dizzy was ook de interesse van White Russian Records gewekt, kwam debuut-EP ‘Ease’ (luister onderaan) in mei 2017 uit en kreeg de groep hier meer voetjes aan de grond.

Een show op Eurosonic 2018 volgde en er zijn nu nog meer plannen. Debuutplaat Aurora is eind vorig jaar vastgelegd in Southampton en Slow Crush tekende vervolgens bij het Britse Holy Roar Records. Die brengt op 28 september de eerste langspeler Aurora uit. Vandaag hebben we vast het titelnummer voor je, inclusief een minstens zo spannende video.

Quote van de band over de single/video:
“The song, Aurora, was inspired by a very close friend of ours who we had stood by and seen go through too many rough spells for one person to deal with alone, over such a short period of time. The lyrics are about learning to overcome heartache with clarity and compassion. Karma (and good friends – or at least we hope) will take care of the rest??”

Nederlandse data onder de video:

Slow Crush live:
– 29/9 – Vondelbunker, Amsterdam
– 5/10 – Rocktober/De Bliksem, Den Helder
– 8/11 – Stroomhuis, Eindhoven
– 7/12 – Kaffee ’t Hof, MiddelburgDeel dit artikel