Scott & Charlene's WeddingIn de categorie heerlijk rammelende, dwarse indie rock is Scott & Charlene’s Wedding een van de ontdekkingen van de laatste maanden. Met dank aan Fire Records dat je hier de video van de derde single Distracted aanbiedt. De Australische groep heeft de plaat Mid Thirties Single Scene nu net een maandje uit en ze komen eind deze maand optreden op de Dutch Design Week in Eindhoven, op London Calling in Paradiso en in Vera en dB’s (data onderaan, en bovenaan trouwens).

En we snappen dat ze Scott & Charlene’s Wedding geboekt hebben. De groep klinkt grofweg alsof Bob Dylan bij Sonic Youth meedoet en de band met een Pavement-achtige los- en dwarsheid speelt. Het lijkt slordig, maar het is o zo raak. Fijne nummers in een ruwe jas. De plaat staat er vol mee. Zo’n nummer als Don’t Bother Me zit al sinds juli moervast in ons hoofd en Maureen sloeg ook meteen in.

Mid Thirties Single Scene bestel je via de Bandcamp. Daar luister je ook nog drie andere nummers van de plaat en die vind je net als de tourdata onder de video:


Tourdata:
25 Oct: Dutch Design Week, Eindhoven, Netherlands
27 Oct: Vera, Groningen, Netherlands
28 Oct: dB’s, Utrecht, Netherlands
29 Oct: London Calling Festival, Amsterdam, Netherlands
30 Oct: Hafenklang, Hamburg, Germany
31 Oct: Monarch, Berlin, GermanyDeel dit artikel