Foto: Maron Stills

Foto: Maron Stills

Nieuwe golven in de zee van bluesy rock: RUV is een relatief nieuwe bluesrockformatie, die we onlangs opvallend zagen vlammen als opener voor Tyler Bryant & The Shakedown in De Helling. Het trio uit Enschede stelt vandaag de nieuwe single Constructive Demolition voor met een uitbundige videoclip en heeft de nodige plannen voor 2018. Zo dopen ze de debuut-EP ‘R’ op 29 maart met een releaseparty in Metropool, Hengelo en moet de plaat ‘U’ ergens in december volgen.

RUV in de Helling, foto: Maron Stills

RUV in de Helling, foto: Maron Stills

Verder hebben Jim Zwinselman, Jeroen Nielen en Ruud Gielen de ogen gevestigd op het festivalseizoen, waarvoor onder meer Booster Festival, Kingsday Enschede en Bevrijdingsfestival Overijssel al bevestigd zijn. Heel verstandig is dat ze voor het najaar ook mikken op de Popronde (inschrijving tot 1 maart mensen!). Je vindt alle data onderaan.

Onze reporter uit Flevoland wijdde al eens een lovend verslag aan de band en tot ons grote genoegen is ‘Steve’s Saga’ herboren. Te beginnen met een epistel van zijn hand onder de video. Die video is vervaardigd door Eric Zwiers en gaat vergezeld van een fotodocu door fotografe Maron Stills en Tjeerd Derkink, die je hier vindt. De beelden zijn geschoten in Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde.

Rawkward Steve’s Saga returns: RUV’s trippende sprookje in opfleurende pannekoekenblues

RUV in de Helling, foto: Maron Stills

RUV in de Helling, foto: Maron Stills

Alright, na enkele maanden van ongekend schitteren in afwezigheid op NMTH, keer ik voor eventjes terug uit mijn zelfverkozen hiatus, om enige woorden vuil te maken aan de cliprelease van RUV. Zo, na deze zin kun je in ieder geval weer merken dat ik immer genoeg noten op mijn schrijverszang heb. Anyway, over tot de orde van dag, en verdere aderlatingen over het inspiratie vinden in het niet schrijven over muziek, het uppen van mijn Instagram-game, en hierin het heimelijk falen in het doorstoten tot de eredivisie van de Insta-influencer,- en self-branding-goeroes, omdat je hiervoor jezelf vooral ontzettend serieus dient te nemen, ben ik dus weer beland op plek waar ik zijn moet: onbeholpen rawkward schrijven over muziek. De enige – en misschien wel de belangrijkste – prikkel die voor deze openbarende ‘voetjes op de grond’-mantra was, kwam in dit geval in niets minder simpels dan een opmerking van de band die hier vandaag hun allereerste clip releasen en mijn pannekoekenblues ten einde maakte;

“Steve kan het artikel nog wat opfleuren met mooie woorden”
Het mag soms simpel zijn. Coole band wel dat RUV, gaan we meer van horen.

X
Rawkward Steve

LIVE:
29 maart Release ‘R’ – Metropool Hengelo met support van No Wow + The Big Singles
7 april Booster Festival Enschede
13 april Lantaarn Hellendoorn
14 april Jacks Music Bar Zwolle
27 april Kingsday Enschede
5 mei Bevrijdingsfestival Overijssel
12 mei Topos LeverkusenDeel dit artikel