Roadcrew ORNieuwe video van Roadcrew. De ruige rockers uit Urk geven in Mary Jane wat van hun gevoelige kant prijs en die albumtrack is treffend verbeeld door Das Cut. Het nummer handelt over liefde, verlies, verdriet en verwerking en in de video leeft een man met de meest karakteristieke kop (Theo Mattheus Outhuijse is precies hoe je je een getroubleerde inwoner van het vissersdorp voorstelt) dat verhaal met hart en ziel. Hij verdrinkt zijn verdriet in de fles en belandt niet veel later met de grijze haardos op de klinkers voor de kroeg. Fraaie mini-film met een klassiek slotbeeld.

Mary Jane is afkomstig van het vorig jaar verschenen album Snake In The Dirt en eerder als eerste officiële single uitgebracht. De video is gefilmd door Das Cut, het tweemans videobedrijf dat ook voor het script tekende en Theo Mattheus Outhuijse zag als de ideale ‘oudere man die met zijn ziel onder de arm loopt’. Een deel van de video speelt zich af in Nicky’s Inn in Harderwijk, waar Theo door barman Mick Hup (zijn voormalige bandmaat uit Definition Of MadMen) naar buiten gesmeten wordt.

In november gaat Roadcrew op tour door Duitsland. Tot die tijd doen de Urker rockers nog een paar shows onder de naam KaterKweek, wat meteen als crowdfundingproject geldt. Zo staan ze zaterdag 24 september met de Eindhovense stonersludgers Komatsu in de Klos in Emmeloord. Vanaf volgend jaar wil de band zich met nieuwe drummer Fokke van den Berg gaan richten op het schrijven van vers materiaal.Deel dit artikel