Randall DunnOpgelet voor liefhebbers van Sunn O))), Earth, Anna von Hausswollf, Six Organs of Admittance en zoveel meer extreem spannende, onheilspellende drones en elektronische muziek. En voor fans van Randall Dunn en Zola Jesus, want de single A True Home brengt het beste in beiden naar boven. Dunn is een Amerikaanse producer die bekend is van zijn werk met bovengenoemde artiesten en die nu met een debuutalbum komt waarop hij samenwerkt met gasten als Timm Mason, Jeremiah Cymerman, Eyvind Kang en Frank Fisher van Algiers. Zola Jesus levert de vocalen in het afsluitende nummer en derde single A True Home. De onderhuidse track is razend spannend en had zo op het laatste, geweldige album van Anna von Hausswolff gepast wat ons betreft.

Zola Jesus heeft zich voor de tekst van A True Home laten inspireren door een ‘Zen death poem’ uit de 17e eeuw. Om het allemaal nog gekker en mooier te maken is er een video bij geschoten, die dat predikaat eigenlijk niet verdient. A True Home is een ware minifilm geworden. De video is geschoten door regisseur Mu Tunc in de woestijn van Oman, met goedkeuring van de regering, en bevat een rol van de Turkse actrice Melisa Senolsun.

Randall Dunn mag dan bekendheid genieten als muzikant, producer en engineer, dit is de eerste maal dat hij zijn eigen muziek heeft gevangen, en goed genoeg vindt om het ook uit te brengen. Debuutalbum Beloved is ook vandaag verschenen, dankzij figureight records, en is te vinden via deze link. Het album is onder meer te beluisteren op Bandcamp en je vindt de stream helemaal onderaan.
Deel dit artikel