Orgaanklap - Panic!_At_The_FEBO_-_OrgaanklapJe favoriete Hedonistisch-adolescente-Villa-Achterwerk-punkers zijn terug! Niet alleen verscheen zaterdag het nieuwe album Panic! At The FEBO, die tegen elke vrijwillige betaling via de eigen website te vinden is, ook vond er een een ‘DIKKE VETTE RELEASE SHOW’ in de Amsterdamse Sugarfactory plaats. Never Mind the Hype was ter plaatse, dronk wat biertjes, at wat bitterballen en poogde de band vlak na hun show te interviewen. Een kleine sfeerimpressie van deze avond kun je binnenkort in visuele vorm verwachten op deze site. Wat we je in ieder geval alvast kunnen mededelen, is dat deze avond een tamelijk interessante beleving was voor iedere zichzelf respecterende, licht-erotisch prefererende homosensuele muziekconnaisseur.

Wat als een strijdlustige paal faliekant boven water staat is dat, naast alle gekkigheid, de zaken op het muzikale vlak dik in orde zijn en we niet kunnen ontkennen dat we te maken hebben met een stel begenadigde muzikanten. Op plaat staat je een buitengewoon toffe productie te wachten, met sterke arrangementen, originele teksten én duidelijk hoorbare vocalen. Live staat je dus ook een band te wachten die nietsverhullend retestrak speelt, waarbij er als publiek voor alle zintuigen ongekend veel te beleven valt. Ze blijven hiermee wat dat betreft immer een verrijking voor het Nederlandse muzieklandschap.

Tekst loopt door onder deze live-impressie met interview:

Wat we je daarnaast ook nog willen mededelen is dat vandaag (maandag) via hun website een heus zelf ontwikkeld drankspel te downloaden is. Denk je ‘Nu wordt het wel erg veel van het goede’, dan schaadt in deze de overdaad echter niet, tenminste, niet als je de clip nog niet gezien hebt dan…. In de video, die is gemaakt bij de albumopeningstrack, zien we kort gezegd één van de scenario’s die zich kunnen voltrekken bij het spelen van het bewuste drankspel. Anyway, het is weer onmiskenbaar Orgaanklap op volle toeren, of om met het credo van de videoclip zelf te spreken: ‘Ik heb er zin in!’.

Live-data onder de video

De Nederpunkshowband is sowieso in volle glorie op de volgende podia live te bewonderen:
– 26 februari – Paard van Troje, Den Haag
– 12 maart – Willemeen, Arnhem
– 9 april – Manifesto, Hoorn
– 22 april – Atak, Enschede
– 30 april – Duycker, Hoofddorp
– 4 mei – Neushoorn, LeeuwardenDeel dit artikel