NavaroneVertelden we je pas al over het 10-jarig bestaan van Navarone en hoe de Nijmeegs-Amsterdamse rockers dat vieren met een vinyl-EP (6 april uit) en clubshows midden april? Jazeker, maar dan deden we dat vast niet ‘Loud & Clear’ genoeg. Nu dan met extra decibellen: titelnummer ‘Loud & Clear’ is vanochtend losgelaten en daar zie je nu op NMTH de video bij. Een bijzonder clip, mogen we wel stellen. Niet om iemand te kakken te zetten, maar de hoofdrolspeler in de video moet naast die dikke baard ook een dikke huid hebben… Gelukkig gaan de versterkers van Navarone wel tot 11.

Navarone zelf over de video:
“De Loud and Clear video is opgenomen in de Honig fabriek in Nijmegen, geregisseerd door Joost Reijmers en gefilmd door Patrick Duijndam. Een leuk feitje is dat we acteur Bart Groenenberg nog kennen van Dollars. Dit is een muziekcafé in Nijmegen dat ons in het begin enorm heeft gesteund en waar onze eerste fanbase is ontstaan. Heel leuk dat dit nu met het 10-jarig bestaan samenkomt. En tsja… Het is volgens ons de natte droom van elke gitarist om op 15 Marshall full-stacks te spelen! We moesten toch op EEN manier zijn aandacht krijgen… ;-)”

Je vindt meer info over het jubileum en clubdata onder deze:

Op 6 april 2018 verschijnt de ‘special limited edition vinyl EP Loud & Clear. Die gaat naast de titelsong ook een tweede nieuwe nummer, getiteld ‘Jailbird’, bevatten. De rest van de EP bestaat uit ‘bijzondere akoestische uitvoeringen van Navarone-favorieten’ als ‘December’, ‘Black and Blue’ en ‘Unmistakably Everything’.

‘NIEUWE PLAAT EIND 2018’
De EP verschijnt bij Sandlane Records, na drie albums en een live-dvd vond de band eind 2017 namelijk een nieuwe partner en de EP-release is het eerste resultaat. In de Sandlane studio’s kwam de EP bovendien tot stand, legt frontman Merijn van Haren uit: “Op de eerste kant staan twee nieuwe nummers die zijn opgenomen samen met producer Joost van den Broek en engineer Jos Driessen. Die vormen de opmaat voor de nieuwe plaat die eind dit jaar gaat uitkomen. De live-registratie van kant B is een cadeautje voor onze fans om ons 10-jarig bestaan te vieren.”

DATA LOUD & CLEAR TOUR:
14 april – Den Bosch, W2
15 april – Zoetermeer, Boerderij
20 april – Ulft, Dru Cultuurfabriek
21 april- Bergen Op Zoom, Gebouw-TDeel dit artikel