Miraculous MuleDenk zomer en je denkt aan zwemmen in die net iets te ranzige plas in de buurt, aan avonden in het park die dankzij de nodige flessen wijn zomaar nachten worden, opbloeiende romances met o zo opwindend eerste gefriemel en gevoos terwijl het daar eigenlijk veel te broeierig, klam en zweterig voor is. Vergeet het maar: Niks van dat alles in 2016. Maar wel… Miraculous Mule met een potje zwoele, zweterige blues en psychedelica die we met recht the Sound of the Summer mogen noemen.

Goede pleister van de wonderbaarlijke muilezels uit Londen en die zomerhit in de dop komt niet alleen. Er zit een psychedelische video bij (zie onderaan), die als een Hollandse augustusochtend prettig zomers begint, gaandeweg steeds meer vaart krijgt om hectisch en bedrukt te eindigen in een sfeer van opstand, geweld en politie-onderdrukking. Verder is het nummer onderdeel van ‘double A-single’ Sound of the Summer/Where Monsters Lead. Deel 2 spelen ze al wel live en NMTH zou NMTH niet zijn als we geen live-opname voor je hadden opgeduikeld waarin je die kan horen. Opgenomen eind oktober 2015 in Bonn en helemaal onderaan te vinden, Where Monsters Lead is het vijfde nummer.

Deze dubbele single is ook een voorbode van een grotere release van de Britse bluesy rockers. Op 4 november 2016 verschijnt vierde studio-album Two Tonne Testimony via Bronze Rat Records, het platenlabel waar ook artiesten als Jon Spencer en Seasick Steve huizen. Wil je alleen nog weten wanneer je deze mannen live kan zien? Dat gaat ook helemaal goed komen, want de heren van Sedate Bookings zitten er bovenop. Wat dat betreft is het net als de Hollandse zomer: nog even geduld en die soundtrack opzetten:
Deel dit artikel