Mastodon, foto Jimmy Hubbard

Mastodon, foto Jimmy Hubbard

Kvelertak in Burgerweeshuis, foto Rick de Visser

Kvelertak in Burgerweeshuis, foto Rick de Visser

Uit de vele, vele mails en nieuwe muziek die in de NMTH-mailboxen ploft, destilleerden we deze harde video’s. Ja, die nummers van Mastodon, Kvelertak en Fleddy Melculy kende je al, maar ze zijn hard en dankzij deze verse en naar onze mening zeer toffe video’s komen ze terecht nogmaals in de schijnwerpers. Het nummer van 1000mods was tot onze schande alweer een beetje weggezakt en voor Loathe betreft het een nieuwe track en is het dus een hele mooie kans band, muziek en beeld aan je voor te stellen. Paceshifters dan? De Overijsselse rockers hebben net de nieuwe plaat Waiting To Derail uit en ze maakten een documentaire over de albumopnames in Amerika, waarvan deel 3 kakelvers is.

MASTODON
Het nieuwe album ‘Emperor of Sand’ komt 31 maart uit en wordt voorafgegaan door een serie singles en video. Bij de eerste single, het heerlijk meeslepende en zelfs wat Red Fang-esque groovende Show Yourself is een video met onder meer Magere Hein geschoten, die heel wat grappiger is dan wij hier nu (kunnen) suggereren. We gaan de Amerikaanse helden deze zomer weer zien, te beginnen midden juni op Graspop in Dessel en 27 juni in TivoliVredenburg.

KVELERTAK
Ook Bronsegud komt van dat hele sterke, best intrigerende album Nattesferd, dat uit is op Roadrunner Records. De verse video is een zwartwitte affaire en waar we hoopten op nieuwe occulte rituelen/slachtingen, is het ditmaal een furieuze livevideo. Eentje die duidelijk maakt dat mocht je, net zoals schrijver dezes, zo stom geweest zijn om de clubshows van de Noren te missen… je beter zorgt dat je op de Graspop Metal Meeting voor dat podium staat. Regie video door Stian Andersen en Erik Triemann.

1000MODS
Heerlijke band dat 1000mods en de psychedelisch stonende Grieken brachten in 2016 het fijne Repeated Exposure To… uit en dat is precies wat je met die plaat moet doen. Daarop vind je dus ook Electric Carve en wij diggen die video ook zwaar. Duna Jam anyone? Mwah dit zijn meer Andalusische (of anders toch zekler Griekse) toestanden, waar je het ene moment kan snowboarden en zoveel kilometer en een uur rijden lager op het strand staat. We. want. more. En dat kan want 29 april speelt 1000mods (met het ook aardig geweldige) Stoned Jesus in Het Burgerweeshuis te Deventer en 11 april solo in Winston Kingdom, Amsterdam.

FLEDDY MELCULY
De zuiderburen van Fleddy Melculy hebben de heerlijk metallende, grappende en grollende debuutplaat Helgië al even uit en die is goe. Ook live komt dat zeer goe van het podium, zo zagen we op Scumbash. De kwajongens hebben ook een reputatie hoog te houden op videogebied en deze is weer helemaal raak. En geanimeerd. Hele knappe video. “BI-FI ROLLLLLL!” Live-kansen verzekerd: de clubtour gaat nog door Extase, Bibelot, Het Podium, De Pul en De Meester, terwijl ook festivals als Bevrijdingsfestival Limburg, Kaderock, Pedro Pico Pop, Nirwana Tuinfeest en Torhout Werchter Classic (…) voor de bijl gaan. 17 april gooien ze bovendien hun eigen Fleddypalooza festival in de Ancienne Belgique, Brussel, met onder meer Angel Crew, Off the Cross en King Hiss.

LOATHE
Er zijn promomensen die het al een tijdje over Loathe hebben en omdat wij onze promopappenheimers kennen, weten we ook wanneer de oren te spitsen. Loathe uit Liverpool debuteerde vorig jaar met een EP, die al duidelijk maakte dat ze er niet voor terugschrikken te experimenteren met de brutere, post-apocalpytische kanten van metal en rock. Nieuwe single It’s Yours komt met deze video en is terug te vinden op het debuutalbum The Cold Sun, die 14 april tot je komt op SharpTone Records. Regie door Zak Pinchin (Zak Pinchin Media):

PACESHIFTERS
Over-ijs-sel! Of beter: US of A! Paceshifters nam daar namelijk de nieuwe plaat Waiting To Derail op en die kwam gisteren uit. Luister maar eens even snel onderaan. Post-grungy, stevige of nee ijzersterke vierde plaat weer mensen. De mannen hebben een toffe documentaire gemaakt (althans Michael Jessurun deed dat voor ze) van de Amerikaanse avonturen en vandaag is het tijd voor deel 3 ‘Shooting guns in Texas!’ (hieronder). Live is het powertrio altijd op stoom en er staat weer een hele dikke club- en instoretour op stapel (te beginnen op 23 maart in Paradiso en Concerto, Amsterdam en ook de festivals worden niet vergeten, zoals Dauwpop, Zwarte Cross, Dicky Woodstock en Nirwana Tuinfeest.Deel dit artikel