Lost Bear - Donkey Shot, foto Nick Helderman

Beren en ezels, ‘geheel’ rechts Casper Steenhuizen, foto Nick Helderman

Lost Bear heeft weer wat geinigs bedacht: een peperclip. Ehm, wat?! Een peperclip is een relatief nieuw begrip in het Lost Bear-woordenboek en het komt erop neer dat de leden rode pepers eten en de effecten filmen. Bruut. Het resultaat is deze video voor Carnivorous Plankton, tevens de opener van het jongste album Donkey Shot, dat op 4 oktober het licht zag via Tiny Room Records. De presentatie is deze zaterdag (14-10) in de Utrechtse Brewpub de Kromme Haring en dat laatste oordeel moet een slotspektakel van een buitenissige orde worden.

Slotspektakel ja, ‘Lost Bear going out with a bang’ en zo. Frontman Casper Steenhuizen waarschuwde onlangs over de komende drie shows: “dit alles kan zomaar tot de laatste mogelijkheden behoren. Bedenk goed wat je met je laatste Lost Bear-shows doet…” Een beetje een open einde, maar het blijkt ook een voorlopig einde. Casper gaat naar Berlijn verhuizen, waarmee de bandnaam eindelijk eer aangedaan wordt en de eerste dolende beer een feit is. De gepeperde Carnivorous Plankton is dus (voorlopig althans) de laatste Lost Bear-viddeo, zoals Donkey Shot de laatste langspeler was en de releaseshow zaterdag de laatste Utrechtse gig gaat zijn.

Zonde! Grijp je kans dus zaterdag. Er is support van Howrah en Chris Bordet, er zijn uiteraard veel lekkere biertjes en gezelligheid en er is ook aan een goochelaar gedacht, dus wie weet wat er nog uit de hoge hoed… En mocht je echt misgrijpen dan zijn er nog opties in Amsterdam, Rotterdam en Schiedam. Alle data en gegevens vind je onder de video, evenals het album dat te beluisteren en bestellen is via de Bandcamp-site.

LOST BEAR LIVE:
14-10 – Lost Bear (release) & Howrah & Chris Bordet in Brewpub De Kromme Haring, Utrecht
28-10 – Moon Moon Moon / Lost Bear / This Leo Sunrise in Vondelbunker, Amsterdam
21-11 – MIR in Rotterdam
09-12 – Lost Bear + Surface Noise in Podium Café de Graauwe Hengst, Schiedam

Lost Bear – ‘Donkey Shot’ (Tiny Room Records, 4 oktober 2017Deel dit artikel