Killthelogo, foto: Michel Hakim Moldenhauer

Het is alweer 20 jaar terug dat het album Killthelogo uitkwam van het Belgische .calibre. De straight/edge hardcoreband zou daarmee ook meteen de enige plaat uitbrengen. Twee decennia later dropt tot onze verrassing dan toch nog een voortzetting van de band op onze digitale deurmat. Killthelogo (vernoemd naar de debuutplaat van .calibre) pakt de draad toch maar eventjes op waar .calibre eindigde: pompende hardcore met een goed gevoel voor groove. En dat doen ze dan ook vernuftig met nieuwe single Riot As One, die afgelopen donderdag Catch of the Day werd bij Studio Brussel en inmiddels ook gezegend is met een verse videoclip. 

”It’s been almost twenty years…”
Riot As One is vanaf de eerste tonen een duik in het verleden, hetzij met wat moderne randjes. Zoals de titel doet vermoeden is killthelogo, met twee originele leden van .calibre, zich ook 20 jaar later bewust van de verdeeldheid in de wereld, waar hun zware sound dan ook uit voortvloeit. Aldus de band: ”Killthelogo is geen reünie maar een vervolg. De visie en motivatie die we hadden met betrekking tot .calibre hebben we dan ook toegepast op de wereld van vandaag, die nog akeliger en bozer is geworden dan het al was.”

Middelvinger naar de gevestigde orde
Het refrein van deze midtempo beuker spreekt dan ook boekdelen: ‘Riot as one, before they charge us for the sun’. Oftewel: wat als we onze collectieve boosheid of frustratie als een eenheid zouden richten naar de heersende leiders die ons onderdrukken? Dan krijg je een community die zelfs met minimale druk al grote veranderingen teweeg kan brengen. Riot As One is afkomstig van het opkomende debuutalbum, dat in alle waarschijnlijkheid in de zomer zal verschijnen.

Check die video hier:

Riot As One van killthelogo is tevens via Spotify te beluisteren. Blijf op de hoogte van killthelogo en hun opkomende debuut via Facebook of Instagram.Deel dit artikel