Lonely The Brave, foto Daniel Ackerley Photographic

Lonely The Brave, foto Daniel Ackerley Photographic

Spanning opbouwen is waar de Engelse band Lonely The Brave al even mee bezig is. We kregen drie heerlijk meeslepende nummers van ze, verpakt in fraaie video’s en dat verzachtte het wachten op die tweede plaat. Inmiddels is het bijna zover! ‘Things Will Matter’ komt morgen (20 mei) uit bij Hassle Records/V2 Records en de band was onlangs in Nederland om over die plaat te vertellen. Beter gezegd: de ritmesectie was present en dus spraken we met bassist Andrew Bushen en drummer Gavin Edgeley. Held Stefan Kemp overwon een voedselvergiftiging om dit video en interview te verzorgen.

Een gesprek over verwachtingen, ‘de moeilijke tweede plaat’, een opgefrist geluid met nieuwe invloeden en stijlen, single Black Mire, ‘nieuwe’, tweede gitarist Ross Smithwick en de onverwachte, ‘leftfield’ keuze voor producer Ross Orton, die eerder werkte met artiesten als M.I.A., Drenge en Arctic Monkeys. Of de band druk voelde? Welnee: “We voelden geen druk, we wilden gewoon een tweede plaat maken die ons recht doet, en vooral die recht doet aan alle mensen die fan zijn van onze band.” Die band is sinds de release van debuutplaat A Day’s War (2014) opgegroeid, waardoor ‘Things Will Matter’ volgens Bushen en Edgeley ‘volwassener’ klinkt.

Meer goed nieuws: Je kunt kunt Lonely The Brave live zien op 30 mei in de Melkweg, Amsterdam en 31 mei in de Cacaofabriek in Helmond.Deel dit artikel