Frank Iero - NMTH Gibson- 11 09 16 Dani Silvia - 004

Foto: Dani Silvia

Foto: Dani Silvia

Foto: Dani Silvia

Een buitenkans: Frank Iero was in Amsterdam ter promotie van zijn nieuwe solo-album en wilde voor NMTH graag vast een paar nummers akoestisch spelen. Morgen (vrijdag 28 oktober) komt Parachutes uit en Iero vertelt je er meteen wat over in dit interview. Voor de ex-gitarist van My Chemical Romance gaat het om leven en dood: “Het is alsof je uit een vliegtuig geduwd wordt, sommigen doen hun ogen dicht en dan is het zo voorbij. Anderen vinden, als ze geluk hebben, onderweg dingen om die val te breken en te vertragen. Dingen die ons vreugde brengen en ons leven zin geven. Uiteindelijk raken we allemaal de grond, maar wat zijn de dingen die ons even in de lucht houden, wat zijn de Parachutes?” De sessie geeft een bijzondere, ingetogen kijk op het materiaal van de Amerikaanse singer-rocksongwriter Frank Iero.

Interview: Ingelise de Vries, video: Das Cut en fotografie: Dani Silvia

Het interview en de sessie zijn opgenomen in de Gibson Room in de A’DAM Toren, een relatief nieuwe ruimte waar naast het uitzicht natuurlijk ook de vele gitaren aan de muren inspireren. Die had Iero dan weer niet nodig om twee nummers voor ons te spelen: ‘Miss Me’ en ‘She’s the prettiest girl at the party and she can prove it with a solid right hook’. Samen met de singles ‘I’m A Mess’ en ‘Oceans’ die je al eerder hoorde vormen ze een fraaie, veelbelovende voorbode van het solo-album Parachutes. Dat verschijnt morgen onder de naam Frank Iero & The Patience via Vagrant Records/Hassle Records. De plaat is is geproduceerd door Ross Robinson (bekend van werk voor metal- en post-hardcorebands als At The Drive-In, Slipknot, Sepultura, Machine Head, Glassjaw en Korn) en de mix is verzorgd door Steve Evetts (Dillinger Escape Plan, The Used, Glassjaw).

Meer foto’s van Dani Silvia in de galerij onder de sessie. Kijk hier eerst twee nummers van Frank Iero, die ook in de A’DAM Toren begeleid wordt door zijn broer:

 

Deze diashow vereist JavaScript.Deel dit artikel