Ink Bomb

Ink Bomb, foto Matthijs Mekking

21318944_1767931243505312_3138739697701935050_oGeëngageerde punkrock, bestaat dat nog? Jazeker, uit ons bloedeigen Nijmegen kennen we natuurlijk Antillectual, dat al jaren de vlag hoog houdt op dat gebied. Sinds 2015 heeft de Waalstad in Ink Bomb nog een vertegenwoordiger, een vierkoppige band die melodieuze punkrock maakt in de geest van Bad Religion en No Fun At All. In 2016 debuteerden ze met de demo/EP Invincible Summer. Vandaag ziet de eerste video van de groep het licht: The Bleachers.

The Bleachers stamt van de tweede EP Swim, die op 23 oktober wordt uitgebracht. Swim is, net als Invincible Summer, zelf opgenomen en gemixt door Ink Bomb-gitarist Quirijn Foeken. Voor de mastering is de Amerikaanse engineer Bill Henderson van Azimuth Mastering aangezocht. Eind oktober viert de band de geboorte van Swim met een releaseshow, waarvan de details nog wel bekend moeten worden. Eerst hoor en zie je dus de single The Bleachers, waarvan het artwork hiernaast te zien is.

Ondertussen zitten ze ook op livegebied niet stil, zo speelt Ink Bomb 16 september in De Beuk, Barendrecht met I Against I. Voor oktober staat er al een kort Engels tourtje met You Want Fox en in november worden Innocent in Hengelo en de Arnhemse Brigant aangedaan. Alle data onder de video van The Bleachers:

INK BOMB LIVE:
– 16 september, De Beuk, Barendrecht (+ I Against I)
– 6 oktober, Castle & Falcon, Birmingham (UK, + You Want Fox)
– 7 october, Thinking Pink Festival, Derby (UK, + You Want Fox)
– 8 oktober, Hockley Hustle Festival, Nottingham (UK, + You Want Fox)
– 17 november, Innocent, Hengelo (+ As We Go)
– 18 november, Brigant, ArnhemDeel dit artikel