IDLEsBreaking news ja ja, de 29e mei blijkt een goede dag voor scherpe nieuwe muziek en muzieknieuws. We lieten je al kennismaken met (de nieuwe) HOWRAH en er is meer goed nieuws. Nee: geweldig nieuws, want er is nieuw werk van IDLES en… muziek in aantocht van Wallace Vanborn. Beide bands hebben er ook video’s bij.

Het Britse IDLES was met ‘Brutalism’ verantwoordelijk voor een van de albums van het jaar 2017. Ruwe workingclass post-punk, die de mannen uit Bristol behoorlijk geëngageerd en opzwepend speelden. De set op Eurosonic 2017 was ook al zo gruwelijk. Dat geldt ook voor de eerste single na Brutalism: Colossus schijnt de voorbode van meer te zijn. Maar voor nu doen we het ook volgaarne met Colossus. Zeker ook vanwege de fascinerende video. Je kunt de band deze zomer zien op Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Exit en nog een berg Europese festivkas.

De video is geregisseerd door Will Hooper en bevat cameo’s van onder meer Stone Cold Steve Austin, Fred Astaire, Evel Knievel en Jezus Christus.

En dan nu… nieuws van het Vlaamse front. Stonerrockers Wallace Vanborn zijn terug, zo leren we via Humo. De heavy Gentenaren lieten in 2014 nog de uitstekende plaat The Orb We Absorb los, opgenomen met stonerheld Chris Goss. In 2016 vonden ze het echter tijd voor een pauze. Dit voorjaar vonden ze het welletjes en pikten weer aan. Maar ze zijn nog niet helemaal klaar met die vorige plaat en dus gooien ze eerst nog een video van ‘Regenerating Mantra’ op ons.

Er is al wel nieuw materiaal. Humo weet te melden dat Wallace Vanborn morgen (30 mei) een try-out in eigen stad speelt, waarbij ze in de Charlatan het nieuwe werk van de planken laten knallen.Deel dit artikel