We hebben de hanekam en kisten opgepoetst… Kom er maar in Helm Op! De Achterhoekse punkers en stoners hebben de tweede ep Workaholics voor je gebakken en die is weer niet voor de poes. Daar moet je nog wel even ruim twee weken geduld voor hebben, maar vandaag hebben we alvast een ruige voorproef in de vorm van eerste single Ready To Lift. De bijpassende clip mogen we je vast laten zien op NMTH. Daarin zie je meteen de videogame die ook onderdeel van het masterplan is.

Ook weggeblazen door die grove en volledig rake protestpunkplaat van Hang Youth? Goede timing van de Amsterdammers in dit verpleurde jaar, waarin nog schrijnender duidelijk wordt wat we van de overheid te verwachten hebben: helemaal fucking niks inderdaad. Die deed ons wel ergens aan denken. Aan meerdere bands uiteraard, maar zeker ook aan Helm Op. Ook boos, gevaarlijk en punk as fuck. Als powertrio sloopten ze Popronde 2018 namens NMTH en even eerder kregen we al een debuut op onze bakkes, alsof we tegen een heftruck aanliepen. Deden we ook, maar die stond dus op de hoes.

Helm Op klinkt minstens zo bruut, punky, rauw en kwaad als Hang Youth, verschil is dat de teksten (niet zelden onverstaanbaar) met een knipoog geconsumeerd dienen te worden. En dat die teksten in het Engels uitgespuwd worden. Heerlijk. Maar voordat we toekomen aan koffie en veiligheidsvoorschriften gaan we weer naar de heftruck, die dus helemaal ‘Ready To Lift‘ is. Hoe zit dat nu met die referenties mannen? Gerben Bielderman, bassist-vocalist legt uit:

“Workaholics staat in het teken van het dagelijkse leven van de ‘Working Class Heroes’. Gedurende acht nummers wordt één volledige werkdag van de noeste arbeiders Harry en Barry omschreven; het te laat komen, koffie leuten, heftruckchauffeurs, pallets, drive-by shootings bij de concurrentie, onderlinge meningsverschillen en andere vreemde ervaringen die bij het ‘alledaagse’ leven van deze twee magazijnmedewerkers horen.”

Juistem. Vandaar de slogan ‘Veiligheid voorop, dus helm op’. Goed om te weten dat de Achterhoekers zich niet voor niks boos maken. Kom er maar in met die scherpe riff en maniakale hardcorepunk! En knoop die naam in je oren: Helm! Op! Plus de datum, want 17 juli komt dus tweede ep Workaholics uit.Deel dit artikel