Wat krijg je als je leden van Born From Pain, Herder, Neuk! en Enemy Ground bij elkaar zet? Een gruwelijke reünie, zeer onstuimig hardcore beukwerk en een totaal verbouwde tent? Ja, uiteraard ja, en vanzelfsprekend ja, maar in dit geval nog zoveel meer: een compleet nieuwe band is geboren uit dit stevige fundament. HATER komt uit Noord-Holland en schopt vandaag de hele wereld in de ballen met hun debuut: ‘Twee Minuten Haat’ komt inclusief een video waarmee je de nodige aha-ervaringen kunt beleven. 

Redacteur Martijn Welzen dook alvast in het nieuwe fenomeen en dus lees je hier een interview van zijn hand met zanger Bas de Boer. En slinger voor nu vast even deze geconcentreerde haat aan:

“Het Noord-Hollandse HATER heeft zich tot doel gesteld met wat lompe nuchterheid in je smoel je weer bij zinnen te krijgen. Je bent niet uniek, het leven is niet mooi of eerlijk. O ja, en je gaat gewoon dood hoor! Onsterflijkheid bestaat niet, je poep stinkt dus stel je niet zo aan met je achterlijke blogs, vlogs en TikTok-filmpjes. Toch heeft HATER goede zin, met dikke metalrifs, grofgebekte teksten, gewoon in je Moerstaal. Maar vergis je niet, dit is niet hard om het hard zijn, er is met veel liefde en passie gewerkt aan de vier strijdliederen die door (oud)leden van Born From Pain, Neuk!, Herder en vele andere illustere namen uit het wereldje, op de band zijn gezet. Van ieder nummer wordt met net zoveel inzet als het schrijven ervan, een video gemaakt. Vandaag mogen we met trots de eerste boreling ‘2 Minuten Haat’ presenteren. Een kort filmpje dat net de twee-minuten-grens overgaat, en waarin ze het verhaal laten vertellen door de Nederlands/Vlaamse hardcorescene. Zo goed als alle helden uit het wereldje maken hun opwachting. Ken jij ze?”

Je kunt HATER volgen via Instagram, de Facebook-pagina en de Tube:Deel dit artikel