GOLDTiming is alles en net voor het weekend lijkt Teenage Lust dan ook de perfecte opwarmer of ehm firestarter. Maar dan heb je niet opgelet bij de vorige uitingen van GOLD, waarin de Rotterdamse band zich keer op keer van de maatschappijkritische kant laat zien. Iets dat hard nodig is in deze bewogen tijden en waarvan Vant vandaag ook een mooi staaltje toonde in dit interview. Terug naar GOLD, dat begin deze maand al een sterk stratement maakte met White Noise en met Teenage Lust naïviteit aan de kaak stelt, hoe we ons overgeven aan materialisme en consumentisme en onze kop in het zand steken.

GOLD - OptimistDe video is ditmaal wat eenvoudiger van opzet, maar niet minder treffend met zangeres Milena Eva van boven gefilmd door een roterende camera.

Eva vertelt er zelf het volgende over: “Teenage Lust is about naivety. We all sometimes have the urge to shut ourselves off from all the outside negativity, to bury our heads in the sand. In the video we reflect on consumerism and materialism as a means to do so. As addictive sedatives. Lester Burnham said it best when he said ‘This isn’t life, it’s just stuff’.”

Teenage Lust is te vinden op het derde album Optimist dat 24 februari uitkomt via Ván Records en al te bestellen is op 12” vinyl en cd-formaat. Het artwork zie je hiernaast en meer informatie over die langspeler vind je bijvoorbeeld  in dit artikel.

Nog een maandje geduld en dan kun je ze in thuisstad Rotterdam aan het werk zien: 16-03 op het V11 schip. Meer data onder de video-embed.

Tourdata:
16.03 – NL – Rotterdam @ V11
17.03 – CH – Winterthur @ Gaswerk
18.03 – CH – Olten @ Le Coq d’Or
19.03 – AT – Linz @ Kapu
20.03 – AT – Wien @ Venster 99
21.03 – DE – Leipzig @ 4rooms
22.03 – DE – Göttingen @ Freihafen
23.03 – DE – Rostock @ JAZ
24.03 – DK – København @ Stengade
25.03 – NO – Oslo @ Blitz
27.03 – DE – Kiel @ Alte Meierei
28.03 – DE – Hamburg @ Hafenklang
29.03 – DE – Erlangen @ JUKUZ
30.03 – FR – Lille @ El Diablo
31.03 – DE – Köln @ Limes
01.04 – BE – Antwerpen @ Antwerp Music CityDeel dit artikel