Feather White stillAh ja, weer een single van Feather & the White en weer eentje die smerig en bluesy rock ’n rollt, zoals we van het dekselse duo gewend zijn. (Ain’t gonna) Backdown heeft ook nog een bijzondere video meegekregen. Als we zeggen bijzonder, dan doelen we vooral op het meer dan geslaagde kleurenspel dat zich afspeelt door die prachtige wolkenluchten die over een roestig Amerikaans vliegtuigenkerkhof trekken. Heel goed getroffen in deze minifilm door de Amerikaanse filmmaker Andrew Arthur Breese.

De song is ook raak. Lekker rauw gezongen door drummer/zanger Ron Stoop. Backdown is de tweede single, na het eerder op NMTH geprimeurde Can’t Stand The Heat, van het aanstaande debuutalbum Like A Million Dollar. Die plaat had eigenlijk al uit moeten zijn, maar die plannen vielen in duigen voor de Noord-Hollandse bluesrockers. Evenals alle optredens van januari t/m juni, die afgelast moesten worden wegens Stoops stemproblemen. Daarbij ging ook een show op Altersonic tijdens Eurosonic en de eigen albumreleaseparty de mist in.

Maar het duo laat zich niet kennen. Ze besloten de plaatrelease uit te stellen naar het einde van de zomer en de fans in de tussentijd te trakteren op deze nieuwe single. Er zit meer in het vat, want de volgende videoclip wordt op dit moment al gemonteerd. Backdown is voorlopig alleen te streamen via YouTube (en hieronder). Het duo heeft de ambitie om deze zomer weer volop live te knallen, maar meldt ook dat ‘een definitieve agenda nog even op zich laat wachten’.

Eerder dit jaar bracht Feather & the White Can’t Stand The Heat uit:Deel dit artikel