Every Stranger Looks Like You - still uit "Catharsis (Self-Help)" video, We houden je regelmatig op de hoogte van Every Stranger Looks Like You en het is tijd voor een nieuwe update van de Belgische post-hardcore-groep. Wat wil het geval? De band uit Brakel heeft de tweede single van het aanstaande debuutalbum losgelaten en “Catharsis (Self-Help)” komt met een video die je onderaan ziet.

“Catharsis (Self-Help)” is opgebouwd naar goed ESLLY-recept: eerst verraderlijk licht aangezet met post-bogen en cleane zang (samenzang zelfs) en dan steekt het gebrul de kop op waarna vervolgens de furieuze post-hardcore breaks het afmaken. Best nummertje weer. In de clip worden ook een akoestische gitaar en een tamboerijn ingezet om de toegankelijke kant van de groep te accentueren. Dat beeld wordt wel enigszins tenietgedaan door de zotte blikken van de drie bandleden, die de clip een freaky feel geven.

Eind vorig jaar lieten we je een eerste gemasterde albumtrack horen (zie helemaal onderaan) en konden we je ook al vertellen dat de plaat af was, Bluest Shade Of Black gaat heten en onderweg was. Inmiddels is het wat concreter: het album zal op twee soorten vinyl uitkomen in februari 2017 via het Engelse Dog Knights Productions. De langspeler is vastgelegd en gemixt in Chicago in de Much Luv Studio en gemasterd door Carl Saff (bekend van werk voor Fu Manchu, Red Fang, Drug Church).
Deel dit artikel