DonnerwetterVertrouw maar op Donnerwetter om met een knettergoede nieuwe single te komen plus een totaal vervreemdende video en je toch weer verder op het verkeerde been te zetten. De Gelderse rockband gooit vandaag All Due To The Dopamine Drop op je, een zinsbegoochelende collage van goud, glitter, EHBO-folie, tl-buizen, een kokend brein, kinky lakleer, een onder face-tattoos schuilgaande frontman en nog veel meer. Je kunt blijven kijken en ontdekken. Een pracht van een muziekvideo, gemaakt door kunstenares Louise Te Poele en in vier dagen tijd opgenomen in een mobiele studio. Daarbij werden nietsvermoedende voorbijgangers voor de camera gevraagd.

All Due To The Dopamine Drop is de tweede single afkomstig van de net uitgebrachte EP ‘The Boy With The Joker Gun’, die je bijvoorbeeld op Spotify en onderin dit artikel vindt. Donnerwetter heeft de nieuwe EP gedoopt tijdens het bacchanaal/eigen festival Donnerwetter Day 2018 middels een bijzonder optreden met het strijkkwartet van Het Gelders Orkest en fluitist Sinan Arat. Voor de opnames is de band de studio ingedoken bij zuiderbuur Staf Verbeeck, bekend van zijn samenwerkingen met onder andere Opeth, Triggerfinger en Moby.

Donnerwetter is alleen al dit weekend tweemaal te zien: deze vrijdag in EM2, Groningen en zaterdag in dB’s te Utrecht. Meer data onder de video.

Donnerwetter live:
Vrijdag 25 mei – EM2, Groningen
Zaterdag 26 mei – dB’s, Utrecht
Zaterdag 9 juni – Effect Festival, Den Bosch
Zaterdag 16 juni – Oerol – De Vijfpoort, Terschelling
Zondag 17 juni – Oerol – De Vijfpoort, Terschelling
Vrijdag 5 oktober – Oefenbunker, Landgraaf
Zaterdag 13 oktober – Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart, Den Bosch
Vrijdag 19 oktober – Bibelot, Dordrecht
Zaterdag 10 november – Cacaofabriek, HelmondDeel dit artikel