Desert StormZo! Goedemiddag! Desert Storm komt even binnen met stonersludger van formaat. Drifter heeft bovendien een Mad Max-video meegekregen waar je eveneens ‘godskolere ouwe’ tegen zegt. Drifter stamt van het album Sentinels, dat 16 maart wereldwijd verschijnt via APF Records. Dat is zware kost, metersdikke muren van sludge, stoner en doom denderen over je heen. Sentinels is de hardere, duistere en heavier opvolger van de vorige plaat Omniscient, en is deels vastgelegd door engineer Jamie Dodd (Orange Goblin) en een ander deel door Steve ‘Geezer’ Watkins.

Bruut voer zoals we dat graag op het menu zien en vandaag dienen ze dus vast een deel op met een video hier op NMTH. Klinkt behoorlijk solide, net als de vorige twee singles van Sentinels (luister onderaan). Dat fundament is niet zo gek, want de Engelse ‘masters of the riff’ brachten sinds 2007 al vier albums uit en toerden uitgebreid door Groot-Brittannië en Europa met onder meer Karma To Burn, Nashville Pussy, Peter Pan Speedrock, Honky en Hang The Bastard en speelden op festivals als Desertfest, Brisfest en Roadkill (BEL).

Ondertussen is het stonersludge-kwinter uit Oxford nog voor de release van het album al op tournee in Europa. Ook Nederland en België krijgen bezoek; te beginnen deze vrijdag (23-2) in Baroeg als support van The Midnight Ghost Train en Komatsu, vervolgens op zaterdag 24 februari in Café The Jack in Eindhoven samen met Komatsu, daarna op 26 februari in Kid’s Rhythm & Blues Kaffee te Antwerpen (met support Barabbas). Na een rondreis in Oost-Europa komt de band weer terug naar de Lage Landen op 9 maart voor een show in Jack’s Music Bar te Zwolle en tenslotte komen ze op 10 maart de Rock Classic bar in Brussel slopen.

Eerder liet Desert Storm van het aanstaande album al de singles Journey’s End en Too Far Gone los:
Deel dit artikel