Desert Mountain TribeVerrassend: Het intro van Interstellar brengt ons helemaal in London Grammar sferen. Duurt niet lang voor het vertrouwde psych- en rockgeluid van Desert Mountain Tribe inbreekt en tegen het einde hangt het Londense trio in een Madrugada vibe, waar ook niks mis mee is. Verrassender is eigenlijk de fraaie video, want het nummer kenden we al van het sterke debuutalbum Either That Or The Moon. Dat kwam al in 2016 uit, het jaar dat we Desert Mountain Tribe ook op Eurosonic zeggen. Inmiddels hebben de Britten nieuwe plannen gesmeed en die stellen we vandaag aan je voor, te beginnen met de Interstellar video geregisseerd door Daniel Turner.

Op 1 september komt het psychtrio met een nieuwe single (Membran) en een dag later spelen ze op Manchester Psych Fest. Op 8 september begint de nieuwe Europese tournee op het Portugese Reverence Festival in Santarem en na Spanje, Hongarije en Duitsland (de Heimat van de ritmesectie) komen ze in november ook naar Nederland. Tot nu toe zijn Mezz in Breda, Luxor Live in Arnhem en Simpon Up te Groningen geboekt.

Fraaie, met speciale camera’s opgenomen video van net onder de 5 minuten. Het loont ook om de albumtrack erbij te pakken die liefst 9 minuten doorpakt. Liefhebbers kunnen sowieso hun licht opsteken op Spotify, waar Desert Mountain Tribe dit jaar al de EP If You Don’t Know Can You Don’t Know Köln (onderaan) losliet, evenals een in St. Pancreas Church opgenomen sessie van vijf nummers.

LIVE in NL:
Vr 17-11 Mezz – Breda
Zo 19-11 Luxor Live – Arnhem
Do 23-11 Simplon Up, GroningenDeel dit artikel