Certain Animals, foto Susie Q Vintage Photography

Certain Animals, foto Susie Q Vintage Photography

Heerlijke nieuwe clip van Certain Animals, de Rotterdammers die weer eens voor een passende DIY-aanpak kozen. Het bluesy rockende nummer heet net als de aankomende EP ‘Down The Rabbit Hole’, maar dat is aanvankelijk heel wat minder feestelijk dan het gelijknamige festival in Beuningen. De video toont de visie van Certain Animals op het hedendaagse stadsbestaan, in de veelzijdige achtergrond van metropool Rotterdam. Het gaat over ‘Hoe mensen (en dieren) vast kunnen zitten in patronen, en hoe moeilijk het is om daarvan los te breken. We zien het leven van een konijn dat niet snel terug in zijn holletje zal kruipen.’

Het eigenzinnige rocktrio nam de EP zelf op in de Rotterdamse havens in de studio van de leden Thijs van Leeuwen, Niels-Jan van Dijk en Kees Braam, die ook voor de mix tekenden. Ouderwets handen uit de mouwen dus: geen gezeik en geen verantwoording aan anderen. Voor de mastering tekende Pieter Kloos.

De beelden en de vieze bluesy titeltrack (met op bluesharp niemand minder dan Arthur Akkermans van The Grand East) zijn de eerste introductie van Certain Animals’ aanstaande EP ‘Down The Rabbit Hole’, die de band de komende maanden in stappen uitbrengt. De track verscheen eerder deze maand al digitaal, met een exclusief rooftopconcert bovenop De Doelen in hartje Rotterdam. De fysieke release van de 12” plak vinyl is tijdens hun show op de Zwarte Cross (Roadhouse stage) en in september bekronen ze het geheel met twee releaseparties in Rotown Rotterdam (7 september) en Sugarfactory Amsterdam (13 september).

Alle tourdata onder de video:

CERTAIN ANIMALS LIVE:

05/05: Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Rotterdam
13/05: Hootchie Koe festival, Varsseveld
18/05: Aangeschoten Wild festival, Delft
19/05: Oefenbunker, Landgraaf (support Birth of Joy)
25/05: Rooftopconcert at Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
26/05: Mezz, Breda (support Birth of Joy)
26/05: Eurotrash, Rotterdam

02/06: Rooftopconcert at Rotterdamse Dakendagen, Rotterdam
09/06: Schippop festival, Schipluiden
09/06: Harlequin Fest at Baroeg, Rotterdam
15/06: Mañana Mañana festival, Vorden
15/06: Hedon, Zwolle (support Kamchatka)
16/06: Mañana Mañana festival, Vorden
19/06: Oerol festival, Terschelling
29/06: Rooftopconcert at Theater Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg)

13/07: Zwarte Cross festival, Lichtenvoorde
14/07: Big Rivers festival, Dordrecht

07/09: Rotown, Rotterdam
13/09: Sugarfactory, AmsterdamDeel dit artikel